Share

Pelancaran MV Kau Bisu berjalan lancar. Aku dan Nisa’ menjaga media untuk Publisiti Alyah. Selain itu aku ditugaskan mencari empat model bagi pertunjukan mini fesyen Futuristik oleh empat Pereka Fesyen. Kembali terkenangkan zaman membuat publisiti untuk filem Ayat-Ayat Cinta dan majlis Aquila Emas.

Sebelum 19 Oktober (Selasa) jam 3 ptg di Redbox Pavilion, kami mengadakan mesyuarat. Kemudian aku menyiapkan press release untuk diserahkan kepada media. Cemas juga kerana aku dan Nisa mencari kedai untuk fotokopi. Kelakar pun ada. Tepat jam 3 Nisa masih di situ (Mid Valley), mati laa… Aku pula membantu mereka menguruskan model. Lega bila melihat Nisa’ tiba dengan segenggam kertas-kertas.

Kehadiran media sangat meriah. Ramai! Aku lega kerana sambutan media. Wajah-wajah

Media Cetak dan Elektronik sama banyak hadir memberi sokongan. Terima kasih daun keladi! Dan, segala-galanya kelihatan sempurna. Aku rasa sangat seronok pula mengendalikan acara sebegini. Bukan yang menjaga publisiti dengan mengawal trafik media tetapi seronok mengendalikan model dan catwalk. Semalaman juga aku study dari persembahan fesyen Victoria Secret. Juga berunding dengan Oda Yunus mengenai beberapa perkara.

 

   

Pengacara pada petang itu Ayie Detaktif Stailista dan Didi Alias 

Aku dan Nisa’