Resipi Raya Golden Churn Dato’ Fazley

Share

 

Dato’ Fazley Yaakob memperkenalkan dua resipi menggunakan mentega unik Golden Churn Butter bagi sajian Hari Raya. Produk ini bebas dari perisa dan pewarna tiruan.

WW Magazine

Share

Jawatan terbaru di sini — Penyunting Kanan

Kembali ke majalah bukan satu kemahuan tetapi segala-galanya telah ditakdirkan begitu. Setelah bermati-matian menafikannya (konon mahu di dunia produksi) akhirnya aku di sini jua… 🙂

Casting Call…

Share

Lewat jumaat 16hb Oktober lalu aku buka panggilan casting buat kali pertama. Buat kali pertama juga mendedahkan diri sendiri kepada khalayak dan teman-teman, apa aku kini buat. Aku menyepi pun sebab produk belum keluar. Haq the Movie mungkin tahun depan. Kalau ada pun Pakar Kejelitaan Musim 3 di TV3 bersama Zizan dan Yasmin Hani. Hm…

More PCD

Share

Pada mereka yang cute cute macam “Senah” dan mungkin “Joyah” bolehlah meniru gaya the dolls. Pada awal kemunculan PCD, Nicole memang gemar menggaya leopard print di mana aku dapati “Joyah” suka akannya. Wah, sama cita rasanya.

Single terbaru PCD When I Grow Up, so catchy!

Aku suka si rambut pendek tu… Macam potongan rambut Rachel, amoy pereka grafik di meja InTrend. Namun, aku tidak pernah sukakan gaya itu dan sering mengusiknya… “Macam kena gigit tikus je!” dan dia pastinya mencebik aku. Nah, sekarang Kimberly Wyatt, salah seorang doll menggayakan rambut punk itu. Dia kelihatan cantik. Kalau mahukan gaya ini, aku sarankan ke Atmosphere di Damansara Perdana. Minta saja gaya ini;

Straight Short Hairstyle

Suitable for:
Face shapes: oval, oblong, square, diamond
Hair texture: thin, medium
Hair density: sparse, medium

Styling:
Maintenance: low
Time: 5-10 mins
Techniques: natural
Products: lacquer, moulding cream, moisturizer

Hendak melihat aksi mereka begini di sini, memang tak lah. Betapa besarnya pengaruh mereka apabila diri mereka diabadikan sebagai patung barbie.

Patung PCD bukan sekadar jadi permainan kanak-kanak malah dikatakan sesuai bagi koleksi orang dewasa juga. Sesiapa sahaja yang meminati mereka berenam yang kini tinggal berlima.

Staylista Pussycat Dolls

Share

Hey Dolls out there…

Yup, aku blonde kini. Sudah terjadi. Cerita itu akan aku kongsi esok. Hari ini aku mahu berkongsi mengenai PCD. 🙂

pics by me during their PC…

Aku memang kagum dengan enam dolls ni – Nicole, Melody, Ashley, Kimberly, Jessica dan Carmit. Tahun lalu pabila mereka di bawa masuk oleh Hotlink, aku tidak melepaskan peluang ke mini konsert mereka di Sunway. Aneh juga melihat mereka berpakaian daring begitu pun benarlah telahan aku, penganjur ternyata di denda. Tutup cerita itu. Nyatanya aku berpeluang melihat mereka paling dekat kerana aku ada lesen media. Katenye…!

pic by me during their concert last year…

Baru lalu mereka muncul kembali tetapi berlima. Aku tak kisah sebab semua kelima-lima yang tinggal memang best. Tak kisahlah Carmit tu.. 🙂 Mereka tampil lebih hebat dan malam perasmian cafe Chocolate di Pavilion aku berkesempatan lagi bertemu mereka.  Biar agak bersesak tetapi bolehlah…

Yes pics by me and “Senah” during their visit last month, end july 08

enjoy!!!