Share

 

Dato’ Fazley Yaakob memperkenalkan dua resipi menggunakan mentega unik Golden Churn Butter bagi sajian Hari Raya. Produk ini bebas dari perisa dan pewarna tiruan.

Xd_rrnw2JwU4DR0XPRNerABM1jecs9EwiDtvUl8FMs0,jKSgbUW4A3GK7p10W_AD36Ztv3B6K-ysQndjuWqA1R0

Golden Churn Butter memang terkenal selama 70 tahun lagi sebagai mentega pilihan ramai untuk penyediaan makanan di rumah. Mentega ini boleh didapati di dalam tin dan juga dibalut. Memang terkenal digunakan untuk membuat kek lapis.

B10H-RrH6jo6Ic80g7U7CszCnt28Dq01Gzj3nhHuvMk

Mentega Golden Churn di dalam tin adalah produk tenusu dari Australia dan New Zealand. Produk ini dijamin halal oleh NZIDT (New Zealand Islamic Development Trust). Manakala mentega bekunya pula disahkan oleh ICCV (Islamic Co-ordinating Council Of Victoria P/L). Kedua-duanya pula diperakui sah oleh JAKIM.

hQ7n9o7I_jROY1Gq19Fea95QOnG7FEM4Fp6nhqjKlaU

Resipi Hari Raya disediakan Dato’ Fazley adalah Golden Churn Marble Cake dengan perisa eksotik kayu manis dan buah pala pula untuk sajian sofistikated dan disukai ramai. Golden Churn Puff dengan kaya puffs adalah sajian  pencuci mulut yang bakal mengimbau semula kenangan di zaman kanak-kanak.

Y5X2tKCgoXcs-rYKl7qSj7Rlz2ahFpnpAkV8507JfVA

 

Andai kamu inginkan dua resipi ini, sila ‘share’ fb post ini dan like page Elegan – beauty, fashion & lifestyle blog dan tag sahabat-sahabat kamu sekarang!