Share

Ini bulan kedua aku bertugas di Blackbox Pictures dan keadaan semakin sibuk. Sedang aku develop drama siri a.k.a. my baby S.H.E. yang aku mula buat proposal sejak 2006 lagi tu, masuk juga rancangan bola sepak, kemudian client nak games show jugak. Tup tup… Pakar Kejelitaan Musim 3 hendak di mula penggambarannya kerana mengejar deadline dari TV3. Apa lagi segala-galanya bertumpu pada Pakar Kejelitaan dululah.

Aku mula berkampung di Yun Nam Hair Care Sdn Bhd di bangunan IGB midval. Mereka sediakan aku cubicle kecil dengan pc dan phone untuk aku selesa buat skrip. Saintifik script dengan fakta perubatan. Mahu aku pitam ni. Tapi mujur Quiss dari Yun Nam sangat membantu. Dia yang buat temu janji dengan 36 customer dan 36 lagi consultant New York Skin Solutions, Yun Nam Hair Care dan London Weight Management. Sehari ada kalanya aku interview sampai 5, 6 orang. Berbuih mulut gak la. Jumaat lalu pun buat casting dengan Zizan Nin dan Yasmin Hani. Yang lain-lain no show… susahlah gitu. Ada yang katanya tengok saja rancangan mereka yang lain-lain. Pada aku casting tidak semestinya kau tak hebat sebab setahu aku Tom Cruise dan Madonna (untuk filem Evita) pun pergi casting.

Memang ingat perlukan assistant dan ada bajet untuk itu tetapi tak apalah. Aku cuba lah dulu. Dirasakan lagi pening kalau ada dua kepala. Yang biasa aku kerjasama sibuk dengan tugas tetapnya. Jadi kalau-kalau ada ke Midval, buzz me. Entah-entah aku ada di situ boleh kita lunch sama ya. Tapi aku tetap develop projek yang lain-lain juga. S.H.E aku sedang buat presentation proposal lengkap sebab tak lama lagi nak jumpa client. Aku masih belajar jadi aku serahkan kepada Touyin yang present nanti. Katanya, you tengok I buat. Salute!

Dalam kesibukan ni, sempat aku ke party.. sambut hari jadi Nisa’ Halid. Juga melepak. tapi tak la kerap macam dulu. Berkawan tetap berkawan, jangan bila dah busy juga dah tak ingat nak jumpa kawan. Aku rasa kalau sampai tak ada masa tu tipulah. Dalam hidup ni, jadual harian kita, kita yang atur sendiri. Aku kesal juga ada kawan-kawan sudah lupa nak sambut hari jadi kawan-kawan, atau membalas sms kawan-kawan. Sebab dah ada di antara kawan-kawan juga yang tanya kenapa kawan-kawan lain tak reti dah nak balas sms.

Ah, aku tak kisah sangat. Aku enjoy dengan kerja aku kini. Keluarga pula sokong. Baru ni jumpa kakak dari Johor di rumah kak long kat kajang. Mereka tumpang seronok. Lepas ni nak pergi jumpa Ayu kat Uptown. Mungkin Rina dan Nadzim join sebab tiba-tiba mereka call dari KLCC. Datingkah? hmm.. Ayu pula katanya jangan lambat sebab dia nak cover Mentor untuk gua.com.my dia. Selamat bertugaslah. Oda ajak makan pula, mungkin aku tanya dia nak ikut ke uptown tak? Pada aku keluarga dan kawan sangat penting jadi aku selagi daya akan hargai mereka. Jangan lupa diri itu penting.

Well, see you next time…