Share

PENULIS: NADYA

Hilton Garden Inn Kuala Lumpur North mengajak para tetamu mengimbau kenangan melalui Selera Nostalgia, bufet makan malam hujung minggu yang menampilkan hidangan klasik Malaysia disediakan mengikut resipi dan gaya tradisional.

Berlangsung dari 20 Februari hingga 15 Mac 2026, setiap Jumaat hingga Ahad, 6:30 petang hingga 10:00 malam, pengalaman menjamu selera ini sesuai untuk keluarga, rakan-rakan dan pencinta makanan yang menggemari rasa autentik dalam suasana santai dan mesra.

Seiring dengan janji Hilton Garden Inn yang ringkas, bijak dan mengalu-alukan, Selera Nostalgia menyajikan pilihan hidangan istimewa mengikut tema setiap hari. Jumaat menampilkan Sajian Laut, dengan menu rekomendasi seperti Siakap Bakar Bonda Klasik dan Ketam Bunga Kari Buttermilk. Sabtu pula dikhaskan untuk penggemar kambing, termasuk Kambing Bakar Tradisi Nenek dan Sup Tulang Kambing yang kaya rasa. Ahad menutup minggu dengan Sajian Daging Lembu, antaranya Daging Masak Dendeng, Kerabu Daging dan Daging Masak Briyani yang menjadi kegemaran ramai.

Bufet makan malam ini ditawarkan pada harga RM108 nett seorang dewasa dan RM68 nett seorang kanak-kanak, menjadikannya pilihan ideal untuk makan malam keluarga dan pertemuan hujung minggu. Tetamu juga boleh menikmati pelbagai tawaran istimewa seperti diskaun Hilton Honors, Diskaun Early Bird 20% untuk tempahan sebelum 22 Februari 2026, promosi Beli 5 Percuma 1, serta Tawaran Keluarga di mana kanak-kanak kedua makan secara percuma dengan dua orang dewasa dan seorang kanak-kanak berbayar.

Melengkapkan pengalaman bufet Ramadan, Hilton Garden Inn Kuala Lumpur North turut menawarkan pakej penginapan dan makan dari RM355++, termasuk bufet sarapan pagi dan makan malam, sesuai untuk mereka yang inginkan percutian Ramadan yang tenang dan selesa. Untuk maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi melalui e-mel KULUM_FB@Hilton.com. Selera Nostalgia menjemput anda menikmati kembali rasa-rasa klasik dan mencipta detik bermakna bersama insan tersayang.